SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PODBAČAJ
 
Intereuropa: Prihodi u devet mjeseci niži od planiranih
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 22.11.2019. - 08:35:42
KOPER - U prvih devet mjeseci ove godine Intereuropa grupa ostvarila je prihode od prodaje u visini od 120,2 milijuna eura, što je jedan posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali šest posto manje od planiranog.
Prema planovima, neto dobit porasla je dva posto na 4,2 milijuna eura.

Matična tvrtka Intereuropa povećala je prihod od prodaje za jedan posto, na 84,5 milijuna eura, a neto dobit pala je za pet posto, na 3,6 milijuna eura, navodi se u današnjem izvještaju o poslovanju objavljenom na web stranici Ljubljanske burze.

Najveći dio prodaje (53 posto) ostvaren je kopnenim prijevozom. Njegova vrijednost dosegla je 63,9 milijuna eura, što je jedan posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine i četiri posto manje od planiranog.

U cestovnom prometu, koji je kopnenim prometom činio 51%, rast prodaje bio je jedan posto, a za zbirni promet (udio od 20%) 6%.
Prodaja logističkih rješenja porasla je za 15 posto, na 19,9 milijuna eura, što je još šest posto ispod planiranog. Kako je objašnjeno iz tvrtke, na ovo područje značajno su utjecali nerealizirane planirane preraspodjele prodajnih proizvoda pomorskog prometa i pad prodaje nekih ključnih kupaca.