SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ULAGANJA
 
Investicija Valamara u Rapcu otvara 350 novih radnih mjesta
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 15.04.2017. - 20:00:36
RABAC - Usprkos problemima na granicama, najvažnija grana hrvatskog gospodarstva, turizam, očekuje još jednu rekordnu sezonu. A premda gosti dolaze tijekom cijele godine, tradicionalno se početkom sezone smatra uskrsni vikend. Najave su sjajne, u pojedinim destinacijama očekuju se i do 70 posto više gostiju nego za Uskrs 2016.

Posljedica je to kalendarski boljeg termina najvećeg kršćanskog blagdana, ali i investicija u hrvatski turizam, što se najbolje na djelu može vidjeti u Rapcu.

Iako laiku tako ne izgleda, što zbog prašnjavog terena, što zbog samo jedne, sive boje i stotine njenih nijansi, pri kraju je najveća investicija Valamar rivijere u 2017. godini, ali i najveća ovogodišnja investicija u turizmu u Hrvatskoj. Riječ je o opsežnoj rekonstrukciji i izgradnji luksuznih ljetovališta Family Life Bellevue resort i Valamar Girandella resort, koji će imati 4, a u manjem dijelu 5 zvjezdica. Do sada su smještajne jedinice tamo imale 2, 3 i djelomično 4 zvjezdice. Stoga kada početkom lipnja počnu pristizati prvi gosti, bit će to oni veće platežne moći, piše Novi list.

Ukupna vrijednost investicije je vrtoglavih 562 milijuna kuna, od čega se u Valamar Girandella resort investira 346,9 milijuna kuna, od čega 96,7 milijuna iduće godine, a u Family Life Bellevue resort 215,1 milijun. Investicija je to koja će Rabac repozicionirati u vodeću odmorišnu destinaciju visoke kategorije.

Opsežan investicijski projekt u Rapcu uključuje, dakle, kompletnu rekonstrukciju dvaju ljetovališta s ukupno 764 smještajne jedinice, izgradnju 17 restorana i barova te 13 bazena na ukupno 2.363 četvorna metra vodene površine.

Gradi se Maro klub i više igrališta za djecu, dva zabavna centra, wellness, unutrašnji i vanjski fitness centar, bike centar i ostali sportski sadržaji. Ulaganje obuhvaća uređivanje plaža i šetnica te hortikulturno uređivanje kompletne zone.

Istodobno će, ocjenjuju u Valamaru, ova investicija u ljetovališta za više od 2.700 gostiju, u kojima će raditi oko 630 djelatnika, višestruko koristiti i cijeloj lokalnoj zajednici. Otvaranje ljetovališta, predviđeno za početak lipnja, stvorilo je i potražnju za čak 350 novih radnih mjesta i stoga je u Valamaru počelo intenzivno zapošljavanje novih kadrova, a nova dječja igrališta i plaže bit će otvoreni i za lokalno stanovništvo,

Valamar Riviera pripremila je projekt u godinu i pol dana što je, kažu u Valamaru, bilo moguće jedino uz izuzetnu podršku Grada Labina i Istarske županije, koji su prepoznali vrijednost projekta, ali i namjeru Valamar rivijere da kontinuirano razvija destinaciju i podiže njezinu atraktivnost i konkurentnost. Na 15 hektara gradilišta svakodnevno radi oko tisuću radnika, 150 inženjera, arhitekata i projektanata, priprema projekta trajala je godinu i pol dana, a gradnja počela u listopadu prošle godine. Čak 10 glavnih izvođača i 130 građevinskih poduzeća uglavnom je iz Hrvatske, od čega oko 50 posto čine lokalne tvrtke iz Istre.

– Naša investicija u Rabac primjer je projekta koji je pokrenuo hrvatski građevinski sektor, zaposlio dobavljače i otvorio 350 novih radnih mjesta te će tako značajno povećati turističku potrošnju i unaprijediti kvalitetu destinacije, istaknuo je predsjednik uprave Valamar Rivijere Željko Kukurin.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.