SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NA VRHU
 
iPhone najprodavaniji tehnološki uređaj u 2017.
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 02.01.2018. - 08:30:50
NEW YORK - Ako je vjerovati podacima koje donosi USA TODAY, bez obzira na to što završne analize prodajnih rezultata u prošloj godini nisu dovršene, najprodavaniji tehnološki uređaj u 2017. je upravo Appleov iPhone.

Pritom su rezultati više nego impresivni, jer kombinirajući sve modele, Apple je ukupno u prošloj godini prodao 223 milijuna uređaja, što je definitivno vrlo blizu rezultatima iz 2015. Nije nevažno napomenuti niti činjenicu da je prodaja vjerojatno najiščekivanijeg uređaja godine, iPhonea X bila ograničena, a da nije, vjerojatno bi rezultati bili još bolji.

Apple može biti i tekako zadovoljan, jer je prodao više iPhonea nego što je svih ostalih uređaja na listi pet najprodavanijih prodano zajedno.

K tome, još je jean njihov proizvod na listi “top 5”, jer Apple Watch je prodan u 20 milijuna primjeraka. Uglavnom, na drugom mjestu je Samsung s Galaxy S8 i Note 8 s prodanih 33 milijuna primjeraka, treći je Amazon Echo Dot s 24 milijuna, na četvrtom je spomenuti Apple Watch, a na petom Nintendo Switch s 15 milijuna prodanih primjeraka u 2017.