SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IMENOVANJA
 
Ivan Šverko novi član Uprave Croatia banke
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 11.06.2014. - 10:54:11
ZAGREB - Ivan Šverko imenovan je novim članom Uprave Croatia banke d.d. sa stručnim zaduženjima za grupu poslova upravljanja rizicima, kreditne administracije, pravnih poslova i usklađenosti na mandat od 4 godine.
Ivan Šverko, financijski je stručnjak s bogatim bankarskim iskustvom, profesor i predavač, autor znanstvenih radova s područja bankarstva.

Rođen u Rijeci, doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, poslijediplomski MBA studij završio je na Sveučilištu Kentucky u Lexingtonu, a dodiplomski studij završio je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Na ovu strateški važnu poziciju za Banku Šverko dolazi s bogatim stručnim iskustvom stečenim kroz karijeru na rukovodećim mjestima u Hypo Alpe-Adria banci, Volksbank, Erste & Steiermarkische Bank te Riječkoj banci.

Ivan Šverko ima naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta. Od 2005. godine redovno predaje na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa na kolegiju Novac i bankarstvo na stručnom studiju te na kolegiju Upravljanja rizicima financijskih institucija u MBA programu.

Autor je niza znanstvenih radova s područja bankarstva i financija, autor knjige „Upravljanje nekreditnim rizicima u Hrvatskim financijskim institucijama" te koautor knjige "Novac, bankarstvo i financijska tržišta" za koju je 2006. godine primio nagradu Mijo Mirković.