SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INTERES
 
Iz LRH potvrdili: U tijeku dubinsko snimanje kompanije
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 27.12.2018. - 11:39:00
Zadnja izmjena: 27.12.2018. - 11:42:15
OPATIJA - Uprava Liburnia Riviera Hotela potvrdila je kako je u tijeku dubinsko snimanje poslovanja kompanije od strane zainteresiranih kupaca. 

Neslužbeno se doznaje da je za opatijske hotele, u većinskom vlasništvu SN Holdinga Darka Ostoje, zainteresiran investicijski fond iz Singapura koji u vlasništvu već ima dvadesetak hotela, a kojima, između ostalih, upravlja i lanac luksuznih hotela Four Seasons Hotels and Resorts. Ono što se u ovom trenutku neslužbeno doznaje jest da fond iz Singapura želi samo opatijske hotele, dok bi oni u Portorožu i Cavtatu ostali u vlasništvu Darka Ostoje.

Liburnia Riviera Hoteli su u prvih devet mjeseci 2018. godine ostvarili dobit od 20 milijuna kuna, a u tom je razdoblju ostvareno 1 posto manje noćenja nego u istom razdoblju lani. Također, spomenuta dobit od 20 milijuna kuna daleko je manja nego lani, kada je iznosila približno 61 milijun kuna, a takav se rezultat pripisivao, između ostalog, ogromnoj, višemilijunskoj otpremnini isplaćenoj bivšem predsjedniku Uprave Igoru Šehanoviću.

Liburnia Riviera Hoteli su trenutno u značajnim investicijama u svojim objektima u Opatiji, Lovranu i Mošćeničkoj Dragi, usmjerenim prvenstveno zadržavanju postojeće kvalitete i kategorije hotela. Na svojim internetskim stranicama navode ulaganja u hotele Admiral, Istra, Ambasador i vilu Ambasador u Opatiji, te hotele Marina i Mediteran u Mošćeničkoj Dragi.

U okvirima Liburnia Riviera Hotela nalazi se 13 hotela i šest vila na Opatijskoj rivijeri, a u njihovom je sastavu i autokamp u Medveji. U ovom trenutku samo hotel Ambasador, koji se obnavlja, nosi kategoriju od pet zvjezdica, a četiri zvjezdice imaju hoteli Kvarner, Imperial, Palace, Admiral, Kristal, Giorgio II, Excelsior i Marina. Sve vile iz sastava LRH-a imaju kategoriju od četiri zvjezdice.

Valja podsjetiti da su se 2015. dogodile promjene u ustroju Liburnia Riviera Hotela kada je smanjen temeljni kapital društva za 202,7 milijuna kuna, a isti je postao temeljni kapital novog društva LRH Hoteli Cavtat kojem su pripali hoteli u Portorožu i Cavtatu, dok su u društvu LRH-a ostali opatijski objekti. Razdvajanje na dva društva zadovoljilo je tada predstavnike Grada Opatija i općina Lovran, Matulji i Mošćenička Draga s čijih 25 posto plus jednom dionicom upravlja tvrtka Nova Liburnija.

U međuvremenu, zaoštravali su se odnosi većinskog vlasnika i liburnijskih čelnika oko politike vođenja LRH-a, a veliko nezadovoljstvo iskazali su i u lipnju ove godine, kada je objavljena odluka Nadzornog odbora Liburnia Riviera Hotela o tome da se tadašnjem predsjedniku Uprave društva Igoru Šehanoviću isplati nagradni bonus od 14.139.387 kuna.