SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRIJUMF
 
Izrael pobijedio na Eurosongu
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 13.05.2018. - 08:33:20
LISABON - Pobjednica ovogodišnjeg natjecanja za pjesmu 63. Eurovizije održanog u Portugalu u Altice Areni u Lisabonu je izraelska pjesma Toy u izvedbi osebujne pjevačice Nette, odlukom stručnog ocjenjivačkog suda i publike.

Predstavnici Španjolske Amaia i Alfred svoju zemlju predstavili su pjesmom "Tu Cancion" i već tijekom izvedbe dobili su veliki pljesak publike. Amaia je najmlađa natjecateljica na ovogodišnjem Eurosongu. Lea Sirk iz Slovenija i u finalnoj večeri ponovila je trik kojim se poslužila u polufinalu i glazba je opet na pola pjesme stala i Lea je zamolila publiku da joj pomogne otpjevati pjesmu "Hvala, ne". Ieva Zaismaukaite iz Litve opet je emotivno izvela pjesmu "When We're Old". Cesar Samspn kaže kako pjesma "Nobody But You" sadrži njegovu dušu i njegovu priču i nada se kako će njome doprijeti do publike.

Cesar je predstavnik Austrije i nastupio je peti. Elina Nechayeva, predstavnica Estonije, o čijoj se haljini puno pričalo jer je koštala 65 tisuća eura, nastupila je nakon Cesara s pjesmom "La Forza" i opet je pokazala svoje moćne vokalne sposobnosti. Alexander Rybak violinist, pjevač i skladatelj pobijedio je s pjesmom "Fairytale" 2009. godine u Rusiji na 54. izboru za Eurosong, a večeras se za pobjedu, ovaj predstavnik Norveške, bori s pjesmom "That's How You Write a Song". Veliki pljesak dobila je Claudia Pascoal koja pjesmom "O Jardim" predstavlja zemlju domaćina. SuRie s pjesmom "Storm" predstavlja Veliku Britaniju. SuRie već ima iskustvo nastupa na ovom natjecanju ali kao prateći vokal.

Njena dinamična pjesma rasplesala je publiku, ali nekome se očito nije svidio njen nastup i popeo se na pozornicu i uzeo joj mikrofon. Nezvanog gosta brzo su maknuli s pozornice i SuRie je nastup odradila do kraja. Nastup će zbog ovog incidenta SuRie ponoviti. Prema pisanju Eurovisionary.com predstavnici velike Britanije mikrofon je oteo Jimmy Jump, poznati ekscentrik koji često ulijeće na pozornice velikih manifestacija, a na pozornicu Eurosonga uletio je i 2010. godine u Oslu. Tada se na pozornicu probio dok je nastupao predstavnik Španjolske Daniel Diges.

Deset sekundi nakon što je Jimmy Jump uletio na pozornicu zaštitari su ga odveli, a predstavnik Španjolske svoju pjesmu je izveo opet i to na kraju večeri. Predstavnica Velike Britanije odbila je mogućnost da pjesmu opet pjeva.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.