SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AFERA SMS
 
Izvor iz Vlade: Želimo znati tko je naručio lažne SMS-ove
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 19.02.2019. - 08:35:45
ZAGREB - Optužnica podignuta protiv Blaža Curića, kuma Milijana Brkića i bivšeg vozača ministra Tomislava Tolušića, u sve nepovoljniji položaj stavlja i samog Brkića, zamjenika predsjednika HDZ-a, kojeg je Plenkovićevo vodstvo stranke zbog afere SMS već prilično marginaliziralo i pasiviziralo.

– I dalje očekujemo da se cijeli slučaj do detalja rasvijetli pa ćemo vidjeti čija je politička i kaznena odgovornost. Želimo znati tko je naručivao izradu lažne SMS korespondencije koja je trebala kompromitirati premijera Plenkovića i bivšu potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić – komentirali su jučer za Večernji list izvori u Vladi bliski premijeru Plenkoviću.

Činjenica da je Blaž Curić optužen da je svjestan za koju je namjenu Franji Vargi nabavio brojeve telefona Andreja Plenkovića i Martine Dalić te da je i u njegovu laptopu pronađena lažna SMS korespondencija, zasad neće dovesti do radikalnijih stranačkih poteza prema Brkiću. Premda od početka afere SMS u zraku visi mogućnost Brkićeve abdikacije, ako ne i izbacivanja iz stranke, Plenković se očito u obračun sa stranačkim zamjenikom neće upustiti sve dok ne bude imao konkretne dokaze o njegovoj (ne)umiješanosti u aferu SMS.

Optužnica ne otkriva je li Curić na svoju ruku surađivao s Vargom ili po nečijem nalogu. Može se očekivati da bi premijer Plenković možda mogao obaviti još jedan razgovor s Brkićem o toj aferi, premda mu je prije Brkić rekao da s cijelom tom pričom nema ništa.

Curić je prije nekoliko mjeseci uhićen jer se otkrilo da je baš on dojavio Vargi da je pod tajnim policijskim mjerama. Ne zna se tko je Curiću dao tu informaciju i po čijem je nalogu, ili pak samoinicijativno, to dojavio Vargi. Također, ne zna se ni koji je bio Curićev motiv suradnje s Vargom, ako se dokaže da su navodi iz optužnice protiv Curića točni.