SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POVLAČENJE
 
Izvršitelj povlači oglas o prodaji CIP-a
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 02.12.2017. - 10:11:10
BEOGRAD - Izvršitelj Nemanja Protić koji je oglasio javnu prodaju preduzeća CIP radi namirenja dugova Železnica Srbije prema radnicima izjavio je da će u ponedeljak, 4. decembra, biti povučen oglas o prodaji tog preduzeća, preneo je portal Insajder.

Kako je Protić danas kazao za Insajder, radnicima Železnica Srbije koji su tužili tu državnu kompaniju zbog neisplaćenih naknada za smenski rad dugovanja će biti isplaćena na rate u ovoj i sledećoj godini.

Protić je rekao da je deo novca već danas uplaćen na račun, dok će ostatak duga koji se odnosi na kamatu, sudske i izvršne troškove biti isplaćivan na rate u 2018. godini počev od januara.

Dodao je da je dogovor postignut na jučerašnjem sastanku izvršitelja i pravnih zastupnika radnika s predstavnicima Železnica Srbije i da je zahvaljujući tom dogovoru za sada obustavljena prinudna prodaja Saobraćajnog instituta CIP koju su izvršitelji, na ime naplate potraživanja, zakazali za 18. decembar.

On je rekao da će sporazum o načinu isplate duga i garancijama biti potpisan tek nakon što na njegov račun legne prvi deo dogovorene uplate, odnosno deo obaveza prema radnicima.

"Prvo moraju da uplate deo novca koji se odnosi na glavni dug, pa ćemo tek onda potpisati sporazum. Glavnica duga, a to je samo kod mene 37 miliona dinara, bi trebalo da bude uplaćena najkasnije do 15. decembra. Tek kada se to desi skinuću založno pravo na udeo imovine CIP-a koje je upisano još u januaru ove godine. Kao garant ovog dogovora Železnice Srbije i Saobraćajni institut CIP priložiće blanko garancije ", kazao je Protić.

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je ranije danas da se trenutno radi na poravnanju dugovanja Železnice Srbije prema radnicima, koje se sastoji od glavnog duga, sudskih troškova i kamata na dugovanja i da očekuju sporazumno rešenje problema.