SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVI POGON
 
Jaguar Land Rover otvara 750 radnih mjesta
Autor/izvor: SEEbiz / Banka
Datum objave: 21.09.2011. - 11:46:15
LONDON - Proizvođač luksuznih automobila Jaguar Land Rover (JLR), najavio je otvaranje 750 novih radnih mjesta u novoj tvornici za proizvodnju motora s niskom emisijom štetnih plinova u blizini engleskog grada Wolverhampton, prenosi BBC.
Projekt proizvodnje motora s niskom emisijom štetnih plinova, vrijedan 355 milijuna funti, pozdravila su engleska vlada i sindikati, a izvršni direktor JLR-a Ralf Speth, izjavio je kako takva odluka predstavlja izazov i za cijelu kompaniju.

Speth je također dodao kako se 750 novih radnim mjesta odnosi na visokokvalificirane inženjerske i proizvodne poslove unutar proizvodnog pogona JLR-a, uključujući i  više stotina proizvodnih radnih mjesta u cjelokupnom lancu opskrbe diljem Ujedinjenog Kraljevstva.

JFR je također odlučio kroz sljedećih 5 godina ulagati 1,5 milijardi funti godišnje za razvoj novih proizvoda, a proizvodnjom novog četverocilindričnog motora kojim se kupcima nude vrhunske i ekološki prihvatljive performanse, kompanija se nada postići puni potencijal i branda Jaguar i branda Land Rover.

Planirana proizvodnja i otvaranje navedenih radnih mjesta započeti će početkom sljedeće godine, a o dobrodošlici ovog projekta cjelokupnom britanskom gospodarstvu, govori i odluka vlade o subvencioniranju istoga u iznosu od 10 milijuni funta.

Inače, JLR koji je u vlasništvu indijske kompanije Tata Motors ostvario je u prvom kvartalu ove godine bruto dobit od 1,1 milijardu dolara, što je porast za 14,6 milijuna funti u odnosu na prošlu godinu.