SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
USPJESI
 
Jaguar Land Rover zbog rasta potražnje zapošljava 1.000 radnika
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 14.03.2012. - 15:37:21
LONDON - Britanski proizvođač automobila Jaguar Land Rover (JLR), koji se nalazi u vlasništvu indijskog koncerna Tata, najavio je u srijedu da će u pogonu Halewood u blizini Liverpoola zaposliti novih 1.000 radnika, nakon visokog rasta potražnje za novim modelima.
U pogonu će biti zaposleno blizu 4.500 radnika koji će se angažirati na izradi traženih modela kao što su Range Rover Evoque i novi Land Rover Freelander 2.

„Tih novih 1.000 radnih mjesta je dalja potvrda ambicija JLR-a za nastavak širenja poslovanja. Pogon u Halewoodu će raditi u tri smjene kako bi se zadovoljila potražnja u svijetu“, priopćila je uprava kompanije.

Novi posao će dobiti uglavnom proizvodni radnici, kontrolori i inženjeri, a svi radnici koji budu angažirani na proizvodnim linijama morat će proći specijalnu obuku.

Uprava JLR-a je najavila da će tisuće novih radnika biti primljeno na poslovima koji će biti otvoreni u skladu sa planom kompanije da povećava proizvodnju.

Vlasnik Jaguar Land Rovera, kompanija Tata Motors, planira udvostručiti ulaganja u brend JLR na 2,4 milijarde američkih dolara godišnje, premda je kompanija svjesna da je veliki izazov održanje visoke granice zarade, kao ključni generator profita.

JLR je uspio, za relativno kratko vrijeme, postati glavni faktor rasta korporacije Tata, nakon što je osiguran visok rast u posljednjih nekoliko kvartala, snažnim povećanjem prihoda i profitnih marži.

„U posljednjih pet do šest godina JLR je izdvajao oko 700 do 800 milijuna britanskih funti godišnje za razvoj proizvoda i modernizaciju. U narednom periodu će se taj iznos udvostručiti“, izjavio je C.  Ramakrishnan, financijski direktor Tate.