SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Jaguar u razvoj dva nova SUV-a kreće u suradnji s BMW-om
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 17.08.2019. - 07:10:30
LONDON - Jaguar je već godinama pod indijskom kapom, a tamo mu ne cvjetaju ruže. Kako bi zainteresirao mlađu klijentelu, olako je odbacio svoju aristokratsku notu i pokušao se nametnuti naglašenom agresivnom sportskom notom. 

I doista, Jaguarovi modeli, bar kad su SUV-ovi u pitanju, vrlo su atraktivni, ali nedovoljno da bi uspjeli ugroziti njemačke rivale.

A tu posebno mislimo na BMW, koji u domeni crossovera ne zna za poraz. Čak ni u Kini, gdje Jaguar bilježi drastičan pad. Ne pomaže ni Brexit pa je Jaguar Land Rover samo u zadnjem kvartalu prošle godine ostvario minus od 354 milijuna dolara. Time se pokazao kao pravi gutač novaca te je dobrano olakšao gazdinski Tata Motors.

Indijcima je očito prekipjelo pa su odlučili smanjiti troškove na novim modelima. Tako posljednje informacije govore da će u razvoj dva nova kompaktna SUV-a Jaguar krenuti s BMW-om. Bavarci bi tako dali svoju FAAR platformu, a vrlo vjerojatno i neke motore. Prevedeno, novi BMW X1 i Jaguarov mali crossover će imati jako puno zajedničkoga, a njima će se vjerojatno pridružiti i Mini Countryman.

Pretpostavlja se da ih na cesti nećemo vidjeti prije polovice sljedećeg desetljeća.