SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSLOVI
 
Jamnica otela Atlanticu distribuciju Red Bulla
Autor/izvor: SEEbiz / Poslovni dnevnik
Datum objave: 23.11.2012. - 09:22:00
Zadnja izmjena: 23.11.2012. - 23:08:44
ZAGREB - Megapopularni energetski napitak Red Bull od iduće godine na tržištu Hrvatske umjesto Atlantic grupe distribuirat će Jamnica.

Pomalo iznenađujuću vijest potvrdili su Poslovnom dnevniku u koncernu Agrokor Ivice Todorića, koji je vlasnik Jamnice.

"Točna je informacija da će Jamnica biti distributer Red Bulla od 2013. za hrvatsko tržište", rekla je Anja Linić, direktorica za Odnose s javnošću koncerna Agrokor.

Vijest je iznenađenje s obzirom na to da je Atlantic grupa, kao jedan od najjačih distributera u regiji, poznata po tome što distribuira najpoznatije strane brendove poput Ferrera, Wrigleya, Hippa i drugih. Dodatno začuđuje što su distribuciju austrijskoga Red Bulla preuzeli relativno nedavno: u prosincu 2010. godine. U Atlantic grupi nisu htjeli komentirati zašto je raskinut ugovor za distribuciju Red Bulla. Kad su potkraj 2010. potpisali ugovor s Red Bullom, iz te je kompanije priopćeno da ih "raduje što ih je Red Bull prepoznao kao najboljeg distributera na hrvatskom tržištu", te su istaknuli kako su "sigurni da će kao distribucijski partner ispuniti očekivanja i planove koje su zacrtali". Koliku financijsku vrijednost posla s distibucijom Red Bulla očekuju, u Agrokoru nisu htjeli otkrivati.

"Razina prodaje i budžeti dogovoreni su s dobavljačem. Jamnica ima najjaču distributivnu mrežu u Hrvatskoj sa 20 distributivnih centara i 150 vlastitih vozila za distribuciju", objasnila je Anja Linić.