SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
Japanska banka Mizuho izabrala Frankfurt za novu bazu u EU
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 25.07.2017. - 14:10:46
TOKIO - Japanska banka Mizuho Financial Group najavila je otvaranje podružnice u Frankfurtu, iz koje namjerava voditi poslove s vrijednosnicama u zemljama Europske unije (EU) nakon izlaska Britanije.

Takvu je odluku Banka donijela nakon procjena mogućeg utjecaja Brexita, a nova će Mizuhova podružnica voditi poslovanje s vrijednosnicama u zemljama EU-a, stoji u priopćenju Mizuho Financial Groupa.

Time se pridružila nizu japanskih banaka koje su taj njemački grad odabrale za novu bazu u EU, u kontekstu priprema Velike Britanije za izlazak iz članstva u EU, podsjeća Reuters.

Brojne financijske institucije već su najavile planove o otvaranju novih podružnica u EU kako bi zajamčile da će od tamo moći nastaviti opsluživati svoje klijente nakon ožujka 2019. godine, kada bi Britanija trebala izaći iz EU-a.

Od japanskih banaka istoga ranga planove o uspostavi novih poslovnih jedinica u Frankfurtu već su najavili Nomura, Daiwa Securities i Sumitomo Mitsui Financial Group, a isto je učinio i britanski zajmodavac Standard Chartered, primjećuje Reuters.

Banke na Wall Streetu - Morgan Stanley i Citigroup - prošloga su tjedna najavile da će uspostaviti svoja EU sjedišta za trgovanje u tom njemačkom gradu kako bi zajamčile da će i dalje moći opsluživati klijente u EU nakon Brexita.