SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Ju Jong: Profit Železare biće veći od 20 miliona evra
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 16.07.2017. - 19:41:36
BEOGRAD - Železara Smederevo dobro posluje i na kraju 2017. ostvariće profit veći od planiranih 20 miliona evra, izjavio je Ju Jong, predsednik HeSteel Grupe, koja je vlasnik srpske čeličane.

Čelnik HeSteela, koji je upravo doputovao u Srbiju, u intervjuu Tanjugu kaže da je u smederevskoj železari rešen veliki broj problema u proteklih godinu dana, da je železara sada sređena i da se iz regionalne transformiše u globalnu kompaniju.

Ju Jong kaže da su dva razloga njegove posete Srbiji: da bi se bliže upoznao sa polugodišnjim poslovanjem Železare Smederevo u 2017, kao i zbog posete Srbiji predsednika Stalnog komiteta 12. Svekineskog narodnog kongresa Kine Džang Deđianga.

"Od juna 2016, kada je HeSteel , preuzeo srpsku čeličanu i proteklih godinu dana smo napravili velike promene, napravili smo profit i smanjili gubitke. Sve to zahvaljujući velikim naporima Vlade Srbije i zaposlenih", naglasio je Ju.

HeSteel , prema njegovim rečima, ne bi mogao da ostvari takav uspeh bez velike podrške koju je obezbedila Vlada Srbije, a posebno sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je posvetio veliku pažnju železari.

"Veoma ga (Vučića) poštujemo zbog toga. Hvala mu, jer bez njega i vlade ne bismo ostvarili takav uspeh", dodao je Ju.

Indikatori poslovanja železare u Smederevu su poboljšani i povećana je efikasnost, a Ju dodaje da je Hestil u Smederevu poslovao pozitivno prošle godine i da je sa pravljenjem profita natavljeno i u prvom polugođu 2017.

"Vrlo smo uvereni da ćemo ostvariti naše ciljeve u 2017. Sada je potpuno drugačija situacija nego pre godinu dana, na primer, naši zaposleni su vrlo optimistični i veruju da ćemo dostići ciljeve. Srpska fabrika je transformisana iz reginalne u globalnu fabriku, sa globalnom kompetitivnošću", naglasio je predsednik Hestil grupe.

Ciljevi HeSteela su, navodi, da srpsku železaru uloži ove godine 120 miliona evra kako bi ostvario proizvodnju od dva miliona tona, vrednu oko 800 miliona dolara.

"Na osnovu svih faktora, uvereni smo da ćemo postići zacrtane ciljeve i da će profit u 2017. biti ne samo predviđeni 20 miliona evra već i više od toga", naglasio je Ju.

HeSteel  od juna 2016. pokušava da poveća proizvodnju, energetsku efikanost, poboljša snabdevanje i odnos sa mušterija i u svim segmentima su naprevljeni pomaci.

Kako kaže, investicijom od 120 miliona dolara u ovoj godini biće poboljšana oprema i uvedena nova tehnologija, ali i dodatno unapređen proces proizvodnje, a HeSteel planira i novo zapošljavanje.

"Poklanjamo veliku pažnju ljudskima resursima, tako i u smederevskoj železari planiramo da uvedemo više mladih, stručnih i talentovanih ljudi", naglasio je Ju.