SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REKORDI
 
Julius Baer s rekordnim iznosom imovine povjerenim na upravljanje
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 20.11.2017. - 14:05:23
ZUERICH - Švicarska privatna banka Julius Baer u ponedjeljak je izvijestila da je vrijednost imovine povjerena joj na upravljanje dosegnula rekordne 393 milijarde švicarskih franaka nakon 17-postotnog rasta u prvih 10 mjeseci ove godine.

Privatna banka sa sjedištem u Zuerichu pripisuje taj rast značajnom neto priljevu, kontinuiranoj pozitivnoj tržišnoj izvedbi i snažnijem euru u odnosu na franak.

"Zamah je bio posebno snažan na tržištima u nastajanju i u azijsko-pacifičkoj regiji", objavio je u priopćenju Julius Baer.

U srpnju ove godine švicarska je banka izvijestila da je u prvoj polovini godine privukla najveći iznos nove imovine od imućnih klijenata od financijske krize. Tom je prigodom izvršni direktor Boris Collardi iskazao i optimizam u pogledu ostatka godine.

Banka je prošle godine zaposlila više novih radnika, što im je omogućilo da povećaju broj klijenata i da privuku dodatni novac. Taj je iznos u privatnom bankarstvu pokazatelj buduće zarade.

U Julius Baeru također navode da su dodatno poboljšali temeljni pokazatelj odnosa troškova i prihoda, približivši ga zacrtanoj srednjoročnoj razini od 64 do 68 posto.

"U prvih deset ovogodišnjih mjeseci omjer troškova i prihoda bio je ispod 69 posto, nasuprot 69,1 posto u prvom polugodištu. Poboljšanje omjera troškova i prihoda prema ciljanim srednjoročnim razinama očekuje se u 2018. godini ukoliko ne bude značajnih pogoršanja uvjeta na tržištu", dodaje se u priopćenju.