SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCERTI
 
Kazushi Ono u petak ponovo sa Zagrebačkom filharmonijom
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.11.2018. - 08:29:31
ZAGREB - Velikan dirigiranja i veliki miljenik zagrebačke publike, maestro Kazushi Ono ponovno će u Zagrebu nastupiti sa Zagrebačkom filharmonijom ovog petka, 9. studenog u Lisinskom s početkom u 19:30 sati.

Maestro Kazushi Ono, omiljeni šef dirigent Zagrebačke filharmonije devedesetih godina ponovno će stati pred svoje filharmoničare u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u petak, 9. studenog 2018. godine u 19:30 sati u sklopu koncerata iz Crvenog ciklusa. „Jedan od najfascinantnijih muzičkih umova naše ere", kako ga je nazvao francuski Le Figaro, jedan i jedinstveni Kazushi Ono punih je šest godina bio šef dirigent i oblikovao povijest vodećeg hrvatskog simfonijskog orkestra.

Kazushi Ôno njeguje snagu i sposobnost glazbe da zbližava ljude. Svojim tihim, staloženim načinom rada iz orkestara izvlači osobitu osjetljivost i otvorenost. Njegove iznimne dirigentske sposobnosti spoj su apsolutnog glazbeničkog umijeća, psihološke pronicljivosti i umjetničkog rasuđivanja, usavršavane brojnim nastupima.
Maestro Kazushi može se pohvaliti mnogobrojnim nastupima sa svjetski poznatim orkestrima. Bio je glazbeni ravnatelj tokijskog Metropolitan simfonijskog orkestra, Simfonijskog orkestra Barcelone i Katalonskog nacionalnog orkestra. Bio je i glavni dirigent u Nacionalnoj operi u Lyonu. Pozivaju ga prestižne svjetske operne kompanije: Metropolitan, La Scala, Njemačka i Bavarska državna opera, Opera Pariz...

Godine 2012. osvojio je godišnju nagradu za izuzetne doprinose u glazbenoj umjetnosti i diskografiji, popularni Grammy za album arija "Diva, Divo", snimljen s Joyceom Di Donatom i orkestrom Nacionalne opere Lyona.

Solistički nastup izvesti će hrvatski pijanist Ivan Krpan koji je međunarodno priznanje stekao osvajanjem prvog mjesta na velikom, prestižnom natjecanju Ferrucio Busoni u Bolzani 2017.godine. Nagradu hrvatske glazbene mladeži Ivo Vuljčić Krpan je primio 2015., a nagradu za mladog glazbenika godine dodijelila mu je Zagrebačka filharmonija 2017.godine.

Na programu su ove posebne večeri djela Ludwiga van Beethovena: 5. koncert za klavir i orkestar u Es-duru, op. 73, Carski, te Dimitrija Šostakoviča: 10. simfonija u e-molu, op. 93.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.