SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROMJENE
 
KD Locusta fondovi postaju dio Generali Group
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 04.10.2019. - 19:24:03
ZAGREB - Nakon više od četvrt stoljeća, KD Skladi, većinski vlasnik KD Locusta fondova postaje član međunarodne financijske grupacije Generali. 

KD Skladi, pionir u segmentu poslovanja s investicijskim fondovima, ostavio je neizbrisiv trag u fondovskoj industriji, kako u Sloveniji, tako i u Hrvatskoj kroz društva KD Investments i KD Locusta fondovi. KD Skladi i društva u vlasništvu, između ostaloga, upravljaju s prvim slovenskim investicijskim fondom, KD Galileom, osnovanim 1992., i najstarijim hrvatskim dioničkim investicijskim fondom, KD Victoriom, osnovanim 1999.

Nakon više od četvrt stoljeća, KD Skladi se pridružuje međunarodnoj grupaciji Generali Group. Osnovana 1831., Generali je neovisna međunarodna financijska grupacija prisutna u preko 50 zemalja svijeta, koja ima više od 71.000 zaposlenika. U 2017., Generali je imao 68 milijardi eura prihoda od osiguravateljnih premija i 487 milijardi eura imovine pod upravljanjem. Prema Fortune Global 500 izvještaju, Generali je rangiran među 60 najvećih kompanija na svijetu, prema prihodima od prodaje, dobiti, imovini, i tržišnoj vrijednosti. Generali Investments CEE, najveće društvo za upravljanje imovinom u Srednjoj i Istočnoj Europi, trenutno upravlja s gotovo 17 milijardi eura imovine, također je član Generali Group.

Luka Podlogar, predsjednik uprave KD Skladi, komentira ovaj bitan događaj:

„Osim što je jedan od vodećih svjetskih osiguravatelja, Generali je jedan od najvećih europskih upravljača imovinom. Pridruživanje obitelji Generali Investmentsa osnažit će strategiju rasta KD Skladi u Jugoistočnoj Europi. Nadalje, to će omogućiti društvu, kako širenje palete proizvoda i povećavanje broja ulagatelja, tako i njegovim zaposlenicima dodatne prilike za razvoj. Imamo odličan tim, nudimo kompleksne i moderne financijske proizvode koji se konstantno prilagođavaju tržištu i našim ulagateljima. Genralijeva tradicija i znanje će pomoći u daljnjim razvojima naših proizvoda. Naš odličan i iskusan tim ostaje isti. Ponosni smo što postajemo dion međunarodnog tima s pobjedničkim mentalitetom. Izvrsne prilike su pred nama i uvjeren sam da ćemo ih iskoristiti na dobrobit naših investitora."

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.