SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSETA
 
Kerry naredne nedelje u Beogradu
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 25.11.2015. - 10:04:02
WASHINGTON - Američki državni sekretar John Kerry boraviće naredne nedelje u Evropi i na Zapadnom Balkanu, a 3. decembra će u Beogradu učestvovati na ministarskom sastanku OEBS, saopštio je danas State department.
Kako se navodi u saopštenju, Kerry će se prvo, 30. novembra, pridružiti američkom predsedniku Baracku Obami na Samitu o klimi koji će biti održan u Parizu, a zatim će 1. decembra u Briselu učestvovati na sastanku šefova diplomatija država-članica NATO.

Iz Brisela Kerry putuje u Prištinu gde će razgovarati sa tamošnjim zvaničnicima.

Visoki američki zvaničnik će zatim doputovati u Beograd gde će 3. decembra učestvovati na ministarskom sastanku OEBS, a imaće i sastanke sa predstavnicima civilnog društva iz država koje su članice te organizacije.

Kerry će 3. decembra posetiti i Nikoziju gde će imati bilateralne sastanke, ali i susrete sa liderima kiparskim Turaka i Grka kako bi ih ohrabrio da nastave pregovore.

Potom će 4. decembra posetiti Atinu gde će sa predstavnicima grčke vlade razgovarati o bilateralnim pitanjima, uključujući migrantsku krizu i ekonomske teme.

Ovo će inače biti prva poseta Kerryja regionu Zapadnog Balkana u funkciji američkog državnog sekretara, navodi AFP.
 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.