SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Kineski Blue Sky u Ćupriji gradi četiri fabrike za preradu plastike
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 04.01.2018. - 20:22:36
ĆUPRIJA - U Ćupriji je danas potpisan memorandum o razumevanju sa kineskom kompanijom Blue Sky, što je prvi korak u realizaciji izgradnje kineskog industrijskog parka sa četiri fabrike za preradu plastike u ovoj opštini, u kojoj će posao naći 500 radnika. 

Memorandum je ispred Ćuprije potpisao predsednik Opštine Ninoslav Erić, a ispred Blue Sky Guanguo Zhou i Zaiqeng Zhao.

U memornadumu stoji da će Blue Sky Europe International Industry and Trade Technology u Ćupriji otvoriti industrijski park za preradu plastičnog otpada i zaposliti lokalno stanovništvo. Ukupna, procenjena vrednost prve faze investicije iznosi 12 miliona evra.

"Blue Sky" već u prvoj fazi namerava da zaposli 500 radnika sa područja Ćuprije i drugih opština Pomoravskog upravnog okruga.

Erić je, posle potpisivanja memoranduma, izjavio novinarima, da će memorandum dovesti "ne samo do zapošljavanja radnika u "Blu skaju" i njene četiri fabrike, nego i do toga da u industrijski park dođu da ulažu i svi oni koji nešto prave od plastike".

Blue Sky će proizvoditi plastiku u granulama, tako da će od 2019.godine industrijski park biti jedna velika zaokružena proizvodna celina, u kojoj će proizvođači dobara od plastike, na jednom mestu imati sve od sirovine i poluproizvoda do idealnih logističkih uslova, objasnio je Erić.

Blue Sky je firma koju su u Srbiji osnovali investitori iz grada Linji, središta za proizvodnju i preradu plastike i plastičnih masa u NR Kini.