SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
Kineski Quectel Wireless Solutions osniva istraživačko-razvojni centar u Beogradu
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 13.11.2019. - 18:08:11
ŠANGAJ – Kineska IT kompanija Quectel Wireless Solutions saopštila je da će osnovati istraživačko-razvojni centar u Beogradu kako bi pojačala svoju globalnu R&D strukturu i približila se kupcima u Evropi
"Quectel Wireless Solutions istraživačko-razvojni centar Evropa doo Beograd-Stari Grad počeće kompetno poslovanje u prvom kvartalu 2020. godine, sa profesionalnim timom programera koji će sarađivati sa glavnim istraživačkim i razvojnim timovima u Kini", navodi se u saopštenju kineske kompanije,objavljenom na portalu prnewswire.com.
Ovim poduhvatom Quectel Wireless Solutions, vodeći svetski dobavljač mobilnih i modula za globalne navigacone satelitske sisteme (GNŠ), podupire plan širenja svog prisustva na globalnom nivou.
Dalje se dodaje da će u cilju izgradnje snažne tehničke baze u Evropi, beogradska kancelarija biti fokusirana na aktivnosti usmerene na potrebe kupca, na prilagođavanje softvera, razvoj aplikativne mreže i podršku ključnim kupcima na integraciji i dizajnu Interneta stvari (IoT).
Kao prva evropska lokacija za razvoj tehnologije, R&D centar u Beogradu će pojačati kapacitete utvrđene Kvektlovom mapom puta podrške korisnicima njenih proizvoda i omogućiti brže pružanje podrške kupcima u regionu, piše u saopštenju.
„Jačamo naše lokalne istraživačko-razvojne kapacitete u Evropi kako bi naš inženjerski tim mogao efikasnije da pretvara sjajne ideje u najnovije IoT module za kupce i kako bi proizvodi brže stizali na tržište", naveo je u saopštenju izvršni direktor Quectela Patrck Chijan.
Ova kompanija sa sedištem u Šangaju ima preko 1.500 zaposlenih širom sveta, i izgradila je globalnu mrežu za podršku korisnicima koja obuhvata više od 50 zemalja i regiona.