SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCESIJE
 
Kineskoj kompaniji Shandong koncesija za autoput Banja Luka-Prijedor
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 01.10.2018. - 15:45:03
BANJA LUKA - Vlada Republike Srpske donijela je danas (1. oktobar 2018. godine) Rješenje o dodjeli koncesije za izgradnju autoputa Banja Luka-Prijedor kineskoj kompaniji China  Shandong International Economic & Technical Cooperation Group, a data je i saglasnost na prijedlog Ugovora o koncesiji. 

Koncesija se dodjeljuje se na period od 33 godine, uključujući i period izgradnje. Koncesionar se obavezuje na uredno plaćanje koncesione naknade, koja se sastoji od jednokratne naknade – 1,5% od vrijednosti investicije što iznosi 4.466.600 EUR i godišnje naknade – 5% od prihoda ostvarenih obavljanjem koncesione djelatnosti, odnosno od iznosa prikupljene putarine, a u skladu sa Zakonom o koncesijama. Podsjećamo, kompanija Shandong je podnijela Vladi Republike Srpske 11. decembra 2017. godine, ponudu za započinjanje postupka dodjele koncesije za izgradnju autoputa Banjaluka - Prijedor. 

Autoput Banja Luka – Prijedor će biti dužine oko 42 km, sa po dvije saobraćajne trake po smjeru, razdijelnim ostrvom i zaustavnim trakama. Prema podacima generalnog projekta očekuje se da će na predmetnoj dionici biti izgrađeno sedam tunela i 35 mostova, sa tri planirane petlje i infrastrukturom za zatvoreni sistem naplate putarine sa tri stanice za naplatu, kao i sistemom za upravljanje i kontrolu bezbjednosti saobraćaja. Uslužni prateći sadržaji (objekti namijenjeni za snabdijevanje vozila, vozača i putnika) nisu predmet koncesije. 

Sistem naplate putarina i sistem za upravljanje i kontrolu bezbjednosti saobraćaja autoputa moraju biti kompatibilni sa sistemima koje Autoputevi Republike Srpske koriste na autoputu Gradiška – Banjaluka i autoputu Banja Luka – Doboj. Koncesionar, firma registrovana u Republici Srpskoj i osnovano od strane Shandonga, će projektovati, izgraditi, upravljati, održavati i finansirati izgradnju autoputa, te tokom perioda upravljanja i održavanja će plaćati koncesionaru godišnju naknadu za raspoloživost autoputa. Vrijednost investicije, projektovanje i izgradnja, je projektovana na iznos od 297 mil EUR.

Konačni kapitalni trošak po kilometru je 7 mil EUR i on se nalazi na donjem pragu srednjeg obima u poređenju sa sličnim projektima u Evropi, saopćeno je iz vlade RS.