SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HOTELI
 
Kinezi kupili dva hotela na Bledu
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug / Finance
Datum objave: 24.03.2019. - 13:32:00
Zadnja izmjena: 24.03.2019. - 13:36:38
LJUBLJANA - Hoteli Lovec i Kompas na Bledu, u vlasništvu kompanije Best Western Premier Hotel Slon, uskoro će dobiti novog vlasnika, a kupci su Kinezi.

Time se nastavlja prodaja hotela u tom elitnom slovenskom turističkom odredištu.

Kako se navodi, hotel Lovec, smješten u samom centru Bleda, gostima nudi 52 sobe i osam apartmana, kongresnu dvoranu kapaciteta 140 osoba, dok hotel Kompas, koji se nalazi preko puta Loveca, ima 95 soba sa 158 kreveta.

Kompanija Kompas hoteli Bled koja upravlja sa ova dva hotela u 2017. godini ostvarila je samo 5,5 milijuna eura prihoda i 206.000 eura dobiti.
U posljednje dvije godine nekoliko hotela u Bledu dobilo je nove vlasnike, poput vile Prešeren, hotel Ribno, hotel Krim, hostel u vili Viktorija, hotel Jelovica.

Iako su prošle godine najviše nekretnina na Bledu kupili slovenski građani, koji su postali vlasnici kuća, stanova, bivših poljoprivrednih objekata i poljoprivrednog zemljišta, medju najvećim kupcima mogu se pronaći i stranci - tri državljana Kine, jedan Bugarin i jedan Nijemac, pišu Finance.

Kineski investitor kupio je preko slovenske kompanije kuću na Mladinskoj cesti 3 u blizini zdravstvenog centra Bled, a vrednost ugovora je 909.000 eura, što je bila treća najveća transakcija u prošloj godini.

Drugi kineski investitor kupio je kuću za 380.000 eura u blizini Selske ceste, dok je treći dao 300.000 eura za kuću na Rečiškoj cesti.

Borut Kordež, iz agencije za nekretnine Makler Bled, kaže da nije moguće govoriti o nekoj navali Kineza poput onoga što se događa na jugu Italije i u Srbiji, ali za sada ne toliko brojni kineski kupci mogu biti znak da će se pojaviti i drugi.