SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
Kinezi kupili mariborsku televiziju RTS
Autor/izvor: Siniša Malus
Datum objave: 30.06.2017. - 11:11:28
MARIBOR - Kineski investitori niz investicija u Mariboru nastavljaju preuzimanjem regionalne televizije RTS.

U posljednje dvije godine ova se teleivzija suočila s brojnim problemima pa je i njezin program značajno okrnjen. Zbog stečaja kompanije Tele 59 koja je osnivač RTS-a, prijetilo joj je i oduzimanje frekvencije, prenosi Siol.net.

No, sada izgleda dolaze bolja vremena. Poduzeće RIM Projekt, koje u Sloveniji djeluje u ime kineskih inveastitora, kupilo je njezine poslovne prostore s opremom te će pokušati oživjeti propadajuću televizijsku pstaju. 

Zanimljivo, na dražbi imovine ove televizije potkraj prošle godine kao kupac se pojavio poslovni čovjek sa slovenske obale Sebastjan Vežnaver, no on očito nije imao u planu i ostati vlasnik. Prije nekoliko dana, Vežnaver je kineskim investitorima prodao mariborsku televiziju. Nije poznato koliko su Kinezi platili, no cijena je sasvim sigurno veća od 1,1 milijuna eura koliko je Vežnaver krajem prošle godine platio imovinu poduzeća Tele 59.

Većinu novca uplatilo je poduzeće Villa 1¸koje ima sjedište u Mariboru i u vlasništvu je Lingkuna Menga. Preostali novac stigao je s Britanskih Djevičanskih Otoka i to od kompanije Uyard International kojeg zastupa kineski biznismen Chen Yinshen.