SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PONUDA
 
Kinezi žele Bilića za izbornika
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 25.05.2018. - 07:53:32
PEKING - Marcello Lippi na rubu je otkaza kao izbornik Kine, a njegovu poziciju trebao bi preuzeti Slaven Bilić, piše engleski The Sun.

Lippi više nema podršku čelnika kineskog nogometnog saveza i čini se da će uskoro i službeno biti smijenjen. Reprezentaciju Kine preuzeo je 2016. godine, ali ima samo 25 posto pobjeda u tom razdoblju. Lippi je uspio 'preživjeti' nakon što se nije plasirao na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, ali blamaža na China kupu stajat će ga posla. Tamo je izgubio od Walesa (0:6) te od Češke (1:4). Sun danas tvrdi da je hrvatski stručnjak prvi kandidat za preuzimanje Lippijeva mjesta, a u prilog mu ide to što ima iskustva u vođenju reprezentacije. Bilić je, naime, bio izbornik Hrvatske od 2006. do 2012.

Slaven Bilić u studenom prošle godine dobio je otkaz u West Hamu, a nakon toga najavio je da će se neko vrijeme odmarati od tog stresnog posla. Sad je prošlo više od šest mjeseci i ponuda je sve više. Povezivalo ga se s Leedsom, Stuttgartom, Eintrachtom, brojnim klubovima iz Premiershipa, a sada, eto, i s Kinom. 

A u Kinu bi ga, osim trenerskog izazova, mogli privući i silni milijuni. Naime, poznato je da se u kineskoj ligi isplaćuju vrtoglavi iznosi, zamislite koliko bi tek dobio izbornik. Dovoljno je znati da je Lippi imao godišnju plaću od čak 24 milijuna eura, što ga je činilo drugim najplaćenijim trenerom svijeta!

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.