SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
Klemm ulazi u sektor osiguranja
Autor/izvor: SEEbiz / Poslovni dnevnik
Datum objave: 19.07.2017. - 22:29:30
ZAGREB - Josip Klemm posvetio se novom biznisu – odsad će se baviti i osiguranjem. 

rvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) donijela je rješenje kojim “preddruštvu Klemm zastupanje u osiguranju d.o.o. daje se dozvola za obavljanje poslova zastupanja u osiguranju”. 

U rješenju se navodi kako je to društvo “dužno u roku od osam dana od dana primitka rješenja o upisu osnivanja u sudski registar dostaviti to rješenje, kao i ugovor o radu na puno radno vrijeme sklopljen s članom uprave, odnosno direktorom društva”. 

Takav nalog ne spada u uobičajenu proceduru, pa smo Hanfi poslali upit je li njihov zahtjev povezan s činjenicom da je Josip Klemm ovih dana bezuvjetno osuđen na godinu dana zatvora zbog gospodarskog kriminala jer je iz svoje tvrtke izvukao 2,9 milijuna kuna plaćajući fiktivne usluge. 

Zakon o osiguranju navodi kako pravomoćno osuđivana osoba ne može biti članom uprave društva za osiguranje. Josip Klemm osuđen je nepravomoćno, tako da bi se tim poslom mogao baviti sve dok viši sud eventualno ne potvrdi osuđujuću presudu. Bude li oslobođen optužbi, može i dalje ostati u upravi, a što on vjerojatno namjerava, jer je u upravi gotovo svih tvrtki s kojima je vlasnički povezan.