SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROBLEMI
 
Klizište u Hrvatskoj Kostajnici i dalje aktivno, evakuirano 23 ljudi
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 14.03.2018. - 08:40:36
SISAK - Slike koje stižu iz Hrvatske Kostajnice zastrašujuće su. Klizište koje je jučer urušilo čak sedam kuća i dalje je aktivno.

Doslovno u nekoliko sekundi cijele su kuće nestajale. Na predjelu Stari put aktiviralo se klizište koje je odnijelo gotovo pola brda i sedam kuća. Ljudi su, kako bi se spasili, iskakali kroz prozore i s balkona svojih kuća. Dvadeset i troje mještana je evakuirano i idućih tjedan dana provest će u obližnjem hotelu, a nakon toga im Crveni križ na raspolaganje stavlja kontejnere.

U Hrvatskoj Kostajnici sedam je kuća urušeno, a dvije su napukle. Klizište je i dalje aktivno, a kućama se ne može pristupiti.

Evakuirane su 23 osobe, koje su noć provele u hotelu u Hrvatskoj Kostajnici. Crveni križ donirat će im jednokratnu pomoć od 1.000 kuna, a najavili su i da će se otvoriti donatorski telefon za pomoć.

Na terenu je jučer bio i premijer Andrej Plenković. Premijer je rekao da su sve službe na terenu, kao i da će se osigurati sustavno zbrinjavanje.

Na Karlovačkom području polako opadaju vodostaji rijeka. No, oni su i dalje visoki pa su za Kupu i Koranu i dalje na snazi izvanredne mjere obrane od poplave.

Vodostaj rijeke Korane u srijedu ujutro u 6 sati u Karlovcu bio je 765 centimetara i stagnirao je, a vodostaj Kupe u blagom je opadanju i u 6 sati iznosio je 750 centimetara.