SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Kodak najavio kriptovalutu za fotografe, dionice uzletjele
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 10.01.2018. - 08:14:49
LONDON - Nekad vodeća svjetska kompanija za fotografska rješenja, a danas tek jedna od mnogih u tom području, pokušava se vratiti na staze stare slave na razne načine.

Ovoga puta smislili su kako iskoristiti "hype" oko kriptovaluta i bacili se u lansiranje vlastite platforme za digitalno vlasništvo i nove kriptovalute.

KODAKOne je upravo predstavljena digitalna platforma za upravljanje autorskim pravima za fotografije, zasnovana na blockchain tehnologiji. Na njoj se čuvaju radovi fotografa i na siguran se način mogu distribuirati i licencirati, a autori na njima mogu odmah početi i zarađivati zahvaljujući sustavu praćenja intelektualnog vlasništva fotografija registriranih na ovoj platformi.

Kako bi se u ovom sustavu moglo i plaćati, Kodak će omogućiti provođenje transakcija kroz kriptovalutu KODAKCoin, čiji ICO su najavili za 31. siječnja. Korištenjem nove platforme i novog coina fotografi će moći sudjelovati u "novoj ekonomiji" vezanoj uz fotografiju, te će lakše dolaziti do zarade – poručuju iz Kodaka.