SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODGOVORNOST
 
Komadina: Za poraz su osim SDP-a krivi i Josipović i njegov stožer
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 14.01.2015. - 16:53:00
Zadnja izmjena: 14.01.2015. - 21:22:04
RIJEKA – Izborni rat je gotov, sada neka nova predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović radi, ali bez lupanja šakom o stol i bez poticanja parlamentarne krize. Vlada ima stabilnu većinu i uspješno će odraditi mandat do kraja.

Dapače, SDP će i nakon izbora ostati u mogućnosti da formira novu koalicijsku vladu – poručio je koordinator SDP-a za 8. jedinicu Željko Jovanović, iznoseći podatke po kojima je podrška građana Rijeke i PGŽ od 2007. godine do danas – jednaka u apsolutnim brojevima.

On je na tiskovnoj konferenciji zajedno sa Zlatkom Komadinom i Vojkom Obersnelom detaljno analizirao rezultate predsjedničkih izbora uz čestitke novoj predsjednici i uz zaključak da je rezultat Ive Josipovića u PGŽ odličan, a pobijedili su – svi.

– Mi u PGŽ možemo biti zadovoljni, kod nas su svi pobijedili: zadovoljni mogu biti birači Ive Josipovića koji je dobio u našoj županiji, ali i birači nove predsjednice, jer i oni su pobjednici – na nacionalnoj razini. Imamo kandidata koji je pobjednik u PGŽ, a imamo i kandidatkinju koja je iz PGŽ, a pobijedila je, rekao je šef županijskog SDP-a Zlatko Komadina.

No, Komadina je bio i vrlo kritičan, odgovarajući na cijeli niz pitanja novinara o razlozima Josipovićevog poraza i odgovornosti SDP-a i Zorana Milanovića.

– Naravno da je za činjenicu da nam je u PGŽ »odšetalo« 20.000 glasova podrške zaslužna i činjenica da je Grabar-Kitarović iz ovog kraja, pa naravno da su i lokalpatriotski razlozi odlučivali. Imala je ona i vrlo dobru kampanju, uzela je dio glasova centra. A naravno da je svemu kumovala i situacija u SDP-u: od diferencijacije među nama do sječe kadrova. Zato, neka se svi pogledaju u ogledalo kad govore o rezultatu. Nas se tu optužuje da smo dobili 64 posto glasova, a nikog drugog u državi koji nije za Josipovića dobio preko 50 posto glasova, njih nitko ne proziva. Ma vidi vraga! Svako ima svoj dio krimena za ovaj rezultat. A naravno da najviše odgovornosti snose oni koji su najodgovorniji u stranci. Osobno, mislim da je kriv i sam Ivo Josipović i njegov stožer. Krivi su i svi podupiratelji, a kako je SDP najveća stranka koja je poduprla Josipovića, normalno da je onda i SDP kriv. Što vam je u tome čudno?! A tko je najviše kriv? E, ima dana za megdana da i na to odgovorimo – rekao je u jednom dahu Komadina.