SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
U PLUSU
 
Komercijalna banka: 8,12 milijardi dinara dobiti u 2018.
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 27.03.2019. - 20:42:28
BEOGRAD - Komercijalna banka Beograd ostvarila je u 2018. pojedinačno i na nivou Grupe, zajedno sa svojim subsidijarima u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, najveći profit od svog osnivanja, izjavio je danas predsednik Izvršnog odbora Banke, Vladimir Medan.

"Kada tome pridodamo i rezultate Komercijalne banke Banja Luka i Komercijalne banke Podgorica, koji su značajno doprineli ukupnom rezultatu sa po milion evra, onda je konsolidovana dobit 8,38 milijardi dinara", rekao je predsednik Izvršnog odbora banke Vladimir Medan.

Depoziti Komercijalne banke su na kraju 2018. godine dostigli 319 milijardi dinara i uvećani su za 11 procenata, odnosno za 31 milijardu dinara, a rast od 11 odsto beleže i depoziti Grupe, koji su iznosili 359 milijardi.

Banka je zabeležila i rast devizne štednje sa 1,62 milijarde evra iz 2017. godine, na 1,69 milijardi evra na kraju prošle godine.

Predstavljajući vlasničku strukturu Komercijalne banke, gde su najveći pojedinačni akcionari Republika Srbija (41,47 odsto), Evropska banka za obnovu i razvoj (24,43 odsto) i Medjunarodna finansijska korporacija (10,15 odsto), Medan je komentarisao i na trend kretanja cene akcija banke, koje su na kraju 2017. godine iznosile u proseku 1.800 dinara po akciji, dok se danas njima trguje iznad 2.700 dinara.

On je istakao da Komercijalna banka posluje i na teritoriji Kosova i Metohije i da je jedina koja ima UNMIK-ovu licencu.

"Komercijalna banka kao brend i mreža filijala i ekspozitura u Srbiji i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, jeste stub stabilnosti ne samo srpskog bankarskog tržišta, nego i tržišta u regionu na kojima posluje", ocenio je Medan.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.