SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOBRA GODINA
 
Komercijalna banka: Profit iznad planiranog
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 01.11.2017. - 10:13:43
BEOGRAD - Komercijalna banka (KMBN) je u prvih devet meseci ove godine nastavila sa pozitivnom tendencijom u svom poslovanju i zabeležila dobitak pre oporezivanja u iznosu od 5 milijardi i 698 miliona RSD, odnosno oko 48 miliona evra, što je više od dobitka planiranog Biznis planom i bolje od 1,7 milijardi RSD gubitka iz devet meseci 2016.

Očekuje se da će se ovako pozitivni trendovi u poslovanju Komercijalne banke nastaviti i do kraja godine, saopšeno je iz banke. Kada je u pitanju visina akcionarskog kapitala, Komercijalna banka je i dalje među najboljima na tržištu. Pokazatelj adekvatnosti kapitala iznosi 27%, što je značajno iznad regulatornog limita koji propisuje Narodna banka Srbije.

Što se tiče visine štednih uloga, Komercijalna banka je dugogodišnji lider na srpskom finansijskom tržištu i ta pozicija je još jednom potvrđena. Nivo štednje u Banci na dan 30. septembra ove godine iznosio je više od 1,6 milijardi EUR.

Po nivou bilansne aktive, prema poslednjim raspoloživim podacima, Komercijalna banka zauzima oko 12% domaćeg bankarskog tržišta.