SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROCEDURA
 
Komisija za zaštitu konkurencije obrađuje SBB-ovu kupovinu IKOM-a
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 27.09.2016. - 16:36:12
BEOGRAD - Predsednik Komisije za zaštitu konkurencije Miloje Obradović izjavio je danas da je Srpska kablovska mreža SBB prijavila komisiji nameru da preuzme Interaktivne kablovske objedinjene mreže (IKOM) i da se trenutno čeka dopuna dokumentacije koja je podneta kako bi taj predmet mogao da se obradi.
On je novinarima u pauzi Medjunarodne konferencije Regionalnog centra OECD za zaštitu konkurencije na temu "Javno zastupanje politike konkurencije", kazao da će taj predmet biti obradjen u skraćenom postupku koji traje 40 dana ili u ispitnom postupku po službenoj dušnosti, zavisno od utvrdjenog učešća na tržištu.

"U ovom postupku poštuju se pravila Evropske unije, ali i pravila Komisije za zaštitu konkurencije Srbije. Tražili smo dopunu predmetne dokumentacije o stanju na tržištu telekomunikacionih usluga, pre svega Beograda", naglasio je Obradović.

On je dodao da će Komisija za zaštitu konkurencije efikasno rešavati ovaj predmet, kao što je radila i sa svim ostalim do sada.

"Naš je zadatak da kupcima ponudimo mogućnost izbora i cenovnog i dobavljača, odnosno da ima što veći izbor, što kvalitetniji proizvod, a što nižu cenu", kazao je Obradović.

Polovinom septembra je objavljeno, ali nije precizirano za koji je iznos SBB kupio IKOM, i kako je tada navedeno tom kupovinom SBB postao je jedan od najvećih telekomunikacionih operatera u jugoistočnoj Evropi.

Komisiji za zaštitu konkurencije 13. septembra je upućen zahtev koji treba da utvrdi da li postoji mogućnost da tim preuzimanjem kablovskog operatora dodje do zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

SBB je u Srbiji vodeći operator digitalne i analogne kablovske televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije, a IKOM u Srbiji posluje više od 10 godina.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.