SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSTUPAK
 
Komisija za zaštitu konkurencije počela postupak protiv Frikoma
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 03.06.2017. - 19:14:03
BEOGRAD - Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak ispitivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti protiv Industrije smrznute hrane Frikom.

Komisija radi na utvrđivanju postojanja zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu distribucije i prodaje sladoleda.

Službena lica Komisije izvršila su nenajavljenu kontrolu prostorija, odnosno podataka, isprava i stvari na dve lokacije "Frikoma" u Beogradu, o čemu je kako se navodi, "držalac prostora i stvari obavešten tek u trenutku izvođenja uviđaja na licu mesta".

"Nenajavljeni uviđaj je instrument koji je na raspolaganju Komisiji za zaštitu konkurencije, na osnovu članova 52. do 55. Zakona o zaštiti konkurencije radi otkrivanja i sprečavanja akata ili radnji učesnika na tržištu, a koje za cilj ili posledicu imaju ili mogu da imaju značajno ograničavanje, narušavanje ili sprečavanje konkurencije", piše u saopštenju.

Komisija je pozvala sve koji raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu biti od značaja za utvrđivanje činjeničnog stanja u tom postupku da iste dostave Komisiji za zaštitu konkurencije na adresu Savska 25, Beograd.