SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOGOVOR
 
Kompas od Mercatora preuzeo M holidays
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 31.12.2015. - 12:05:01
LJUBLJANA - Posljednjeg dana ove godine zaključena je prodaja Mercatorove turističke djelatnosti M holidays novom vlasniku - tvrtki Kompas, piše slovensko Delo.
"U skladu sa srednjoročnim strateškim smjernicama poslovnog restrukturiranja, a s ciljem poboljšanja dugoročnog rada tvrtke, Mercator se fokusira na svoj core business, odnosno trgovinu mješovite robe za svakodnevnu potrošnju. Uspješno proveden proces prodaje M holidaysa predstavlja nastavak procesa dezinvestiranja neosnovnih djelatnosti i uspješno ostvarenje poslovnog cilja. U isto vrijeme, ova komercijalna transakcija donosi dodatnu vrijednost za klijente M holidaysa.

Kroz daljnju suradnju s M holidays u partnerskom programu Pika, korisnici mogu zadržati prednosti Mercatorove kartice lojalnosti. Strateški savez s jednom od najjačih i najvećih turističkih tvrtki u regiji donosi pozitivan utjecaj na konkurentnost i atraktivnost ponude M holidaysa ", rekao je prilikom prijenosa poslovanja predsjednik Uprave Mercatora Toni Balažič.

Ugovor o prijenosu aktivnosti M holidaysa su Mercator i Kompas potpisali 7. prosinca, nakon čega su morali dobiti suglasnost nadzornih odbora tvrtki kako bi on stupio na snagu.

Mercator će prodajom neosnovnih djelatnosti ostvariti i razvijati strategiju najvećeg, najuspješnijeg i najučinkovitijeg trgovca u Sloveniji i na tržištima Srbije i Crne Gore, izvijestili su još iz tog trgovačkog društva.