SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SRAMOTNO
 
Konavle: Vandali uništili automobil beogradskih studenata
Autor/izvor: SEEbiz / Dubrovački dnevnik
Datum objave: 11.08.2015. - 12:41:04
DUBROVNIK - Četvero mladih studenata koji su došli jučer popodne na kupanje na plažu Pasjača u Konavlima, s Mercedesom beogradskih registracijskih oznaka, ostali su šokirani i zgroženi kad su nakon kupanja na parkingu zatekli svoj automobil izgreban i oštećen.

Na automobilu su također urezane dvije poruke. 'Oluja 1995 mrš' - glasi jedan natpis ispisan na automobilu, dok je drugi nešto jasniji i pismeniji - 'Niste dobrodošli.'

Svoju djevojku i još jedan par, dvoje prijatelja iste dobi, u Dubrovnik je Mercedesom doveo Beograđanin, rođen 1992. godine. Prethodno su u Dubrovniku danima uživali u ljetovanju, plažama, ugostiteljskim objektima i klubovima. Nažalost, upravo zbog tog razdoblja u kojem su po Dubrovniku vidjeli mnoge beogradske tablice na automobilima i ljude koji ljetuju u Dubrovniku i tu troše novac, kao i svi drugi turisti, ohrabrili su se i pošli na kupanje na jednu od najljepših plaža na ovim prostorima. Kako su rekli, ohrabrilo ih je to što se slično huliganstvo nije dogodilo u Dubrovniku već dugo vremena. Nažalost, nepoznati počinitelj ili više njih pobrinuli su se da Dubrovnik, siguran i tolerantan turistički grad, opet puni stranice crne kronike nacionalnih medija.

- Policija radi na pronalasku počinitelja koji je tijekom popodnevnih sati jučer, 10. kolovoza, oštetio vozilo srpskih nacionalnih oznaka i na njemu urezao natpise neprimjerenog sadržaja. Radi se o vozilu marke Mercedes u vlasništvu 22-godišnjeg državljanina Srbije koje je bilo parkirano na parkiralištu na predjelu Konavala. O ovom događaju je obaviješteno nadležno Državno odvjetništvo u Dubrovniku, potvrđeno je Dubrovačkom dnevniku iz policije.

Mladim Beograđanima, u dobi od 22 godine, rođenima nakon rata, na čiji tijek ni na koji način nisu mogli utjecati, tako će u sjećanju na posjet Dubrovniku i Konavlima ostati i boravak u policiji kojoj su prijavili cijeli slučaj. Kako neslužbeno doznajemo, dva mladića i dvije djevojke na samoj plaži nisu imali nikakvih neugodnosti, na plaži su uglavnom bile obitelji s djecom, ali je bilo i potencijalnih sumnjivih osoba, o čemu nije moguće u ovom trenutku detaljnije pisati.

Foto: Dubrovački dnevnik

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.