SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AMBICIJE
 
Končar želi postati suvlasnik Viktora Lenca
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 18.05.2018. - 10:21:23
ZADAR - Palumbo Group je preko ovlaštenog brokera, InterCapital vrijednosnih papira, stekao 2,360.002 dionice ili malo više od 14 posto udjela u vlasništvu nad brodogradilištem u Martinšćici.

Ulagači na Zagrebačkoj burzi jučer su, čini se, odlučili uzeti predah s obzirom na to da se dionicama riječkog škvera trgovalo znatno manje, a i optimizam se ispuhao, pa je cijena završila u minusu.

Predsjednik Uprave Tankerske plovidbe Mario Pavić kaže da se o novonastaloj situaciji još nema mnogo reći.

- Pojavila se prilika za prodaju dijela dionica i Tankerska plovidba i Uljanik su je realizirali. Međutim, i dalje zajedno držimo kontrolni udio veći od 50 posto. Pokaže li se da ima interesa za ostatak dionica s pravom cijenom, Tankerska će plovidba svoj udio prodati - kaže Mario Pavić za Jutarnji list.

S druge strane Nenad Končar smatra da je Viktor Lenac dragulj i da će Kermas energija postati suvlasnik Viktora Lenca.

- Viktor Lenac je u suvlasništvu Uljanik grupe. Budući da smo izabrani za njezina strateškog partnera, bude li sve išlo prema očekivanom hodogramu, mi ćemo automatizmom postati suvlasnik Viktora Lenca - kaže Nenad Končar.

Na pitanje ometa li ih to što je Palumbo kupio već udjel u Lencu, Nenad Končar kaže da im to ne predstavlja problem.

- I mi i ćemo, kao i oni, biti suvlasnici Lenca - odgovara Končar.

Prema njegovu mišljenju, proda li Tankerska svoj udjel, trebalo bi se nešto poduzeti "jer je Viktor Lenac dragulj u poslovima remonta te je u interesu Vlade, ali i čitave Hrvatske, da taj sustav dobro funkcionira".

- Mi ćemo učiniti sve potrebno da bi Viktor Lenac imao budućnost kakvu zaslužuje. Ostalo je tržište - kaže Nenad Končar.

Predstavnici napuljske Palumbo Grupe, prema neslužbenim informacijama, trebali bi idući tjedan doći na razgovore u Viktor Lenac.

Mario Pavić je u intervjuu za Globus podsjetio da je ulaganje Tankerske plovidbe u Viktor Lenac počelo 2007. godine, kada je riječki škver bio u stečaju.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.