SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VODA
 
Koncesije za osam izvorišta vode u Crnoj Gori
Autor/izvor: SEEbiz / RTCG
Datum objave: 09.03.2018. - 19:17:07
PODGORICA - Vlada u ovoj godini planira da izda koncesije za osam izvorišta za potrebe flaširanja, odnosno pakovanja ili dopremanja vode, navodi se u planu koju je juče osvojen.

Koncesije na javnom vodnom dobru definisane su Zakonom o vodama, a što je u skladu sa Zakonom o koncesijama, kojim je uređen način i postupak dobijanja koncesije za korišćenje prirodnih.

U ovoj godini planirano je izdavanje koncesije za izvorišta "Zmajevac" u Opštini Šavnik, "Bukovik", "Šavnik", „Zaslapnica" u Nikšić, "Ravnjak" u Mojkovcu, "Lučičko Vrelo", Opština Rožaje, kao i za izvorišta tri bušena bunara, Dobrska Župa, Opština Cetinje i izvorište na lokaciji Sirovac u Šavniku.

U 2018. planirano je davanje koncesija za korišćenje vode za tehnološke i slične potrebe pravnih lica u količini većoj od 86m³/dan.

"I to za crpljenje podzemnih voda u količini većoj od 86 m³/dan na lokaciji Atlas Capital Centra u i korišćenje vode za tehnološke potrebe „Rudnika uglja" A.D. Pljevlja, za sistem odprašivanja sa rijeke Ćehotine u skladu sa projektom izmještanja DTO sistema", navodi se u planu.