SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DUGOVI
 
Konzum i Mercator: Isplata duga dobavljačima u gotovini i na rate
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.09.2017. - 09:10:25
BANJA LUKA - Rukovodstvo "Konzuma" i "Mercatora" u BiH u četvrtak je u Banjaluci dalo uvjeravanja domaćim dobavljačima ovog trgovinskog lanca da će im raniji dug djelimično biti isplaćen odmah u novcu, a preostali dio najviše u 48 rata, uz kamatu.

Predstavnici "Konzuma" i "Mercatora" su na sastanku u Privrednoj komori Republike Srpske sa dobavljačima iz Srpske govorili i o planu poslovanja za naredni period.

"Očekuje se da će, na osnovu predstavljenog plana, dobavljači iz Republike Srpske nastaviti da snabdijevaju 'Konzum' i 'Mercator'", saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Na sastanku je prezentovano i da su trenutna dugovanja smanjena, te da osnivanjem "Mercatora" neće biti povećanja dugova. Istaknuto je da će, osim "Mercatora BiH", biti osnovan i "Mercator" sa sjedištem u Banjaluci, čija je registracija već počela.

Privremeno vijeće povjerilaca "Agrokora" donijelo je prošle sedmice u Zagrebu odluku o davanju saglasnosti povjeriocu za dokapitalizaciju "Konzuma BiH" u iznosu od 68,7 miliona KM kroz društva "Ledo" Čitluk i "Sarajevski kiseljak".

Vijeće je podržalo i odluku da "Agrokor" "Konzumu BiH" obezbijedi svježu likvidnost u iznosu do 29,7 miliona KM.