SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IZUZEĆE
 
Konzum zatražio izuzeće suca Kolakušića
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 12.04.2017. - 19:57:12
ZAGREB - Konzum je zatražio izuzeće suca zagrebačkog Trgovačkog suda Mislava Kolakušića u stečajnom postupku pokrenutom temeljem prijedloga tvrtke Ovum jer smatraju da je svojim javnim istupima i postupanjem potvrdio svoju pristranost u izvršavanju sudačke dužnosti.

Konzum je zahtjev za izuzećem Kolakušića podnio Trgovačkom sudu u srijedu zahtjevajući od predsjednice suda Nade Nekić Plevko da bez odgode donese rješenje o izuzeću. U podnesku koji potpisuje direktor Teo Vujčić podsjećaju da je Trgovački sud 10. travnja donio rješenje o otvaranju postupka izvanredne uprave nad društvom Agrokor te Konzumom 'kao povezanim i ovisnim društvom Agrokora' i navodi da zakon propisuje da se stečajni postupci u takvim slučajevima obustavljaju.
S obzirom na to da je postupak izvanredne uprave otvoren, sudac Mislav Kolakušić je 'bio obvezan obustaviti daljnje postupanje u stečajnom postupku' nad Agrokorom, kao i sam stečajni postupak, navodi Konzum u svojem podnesku koji donosi tportal.

Reakciju smo zatražili i od samog suca Kolakušića, no on je za N1 kazao da "nije u mogućnosti komentirati konkretan sudski postupak", a nije želio komentirati niti prozivke za pristranost koju mu zamjeraju iz Konzuma i traže njegovo izuzeće.

Konzum u svojem zahtjevu podsjeća da je Kolakušić u razdoblju pripreme Zakona i nakon njegove objave u Narodnim novinama, a posebno nakon podnošenja prijedloga za otvaranje postupka izvanredne uprave u više navrata oštro, subjektivno i pristrano javno istupao osporavajući osnovanost i primjenjivost Zakona.

U prilog tvrdnjama da je Kolakušić, između ostalog, zakonodavni okvir 'pogrešno interpretirao i predstavio javnosti kao 'krađu'' iz Konzuma su pobrojali Kolakušićeve istupe u medijima i zaključuju da je "sudac Kolakušić dokazao kako Zakon ne tumači, a niti primjenjuje, sukladno svrsi i cilju Zakona, već pristrano prema vlastitom razumijevanju okolnosti povezanih s Agrokorom i osobno gospodinom Ivicom Todorićem".