SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UHIĆENJA
 
Kosovska policija uhitila dvije osobe zbog planiranja terorističkih napada na NATO
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 09.06.2018. - 08:35:35
PRIŠTINA - Kosovska policija privela je dvije osobe, od kojih je jedna belgijski državljanin, osumnjičene za planiranje terorističkih napada na postrojbe NATO-a i javnost na Kosovu, Belgiji i Francuskoj, priopćio je državni tužitelj u petak.

Viši policijski službenik izjavio je za Reuters kako je policija uspjela snimiti telefonske razgovore među osumnjičenicima u kojima su planirali napade.

Navodi se kako je belgijski državljanin od drugog osumnjičenog zatražio da izvede samoubilački napad vozilom punim eksploziva na pripadnike KFOR-a na Kosovu, a planirao je i terorističke napade u Belgiji i Francuskoj.

"Moj klijent je osumnjičen za pripreme za počinjenje terorističkih akata ... ali se ne slažem s tužiteljstvom jer nisu pružili nikakav dokaz", rekao je odvjetnik Arber Rexha, koji zastupa Belgijanca.

NATO ima oko 4.500 vojnika na Kosovu koji pomažu u održavanju krhkog mira. Europska unija i Ujedinjeni narodi također imaju sigurnosne i diplomatske misije.

Oko 200 kosovskih državljana otišlo je u Siriju u borbu za tzv. Islamsku državu, a više od 50 osoba ubijeno je u toj zemlji.