SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HOTELI
 
Kostić: Cilj je kupovina još hotela u Hrvatskoj, Crnoj Gori ili Sloveniji
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 01.06.2018. - 12:36:08
BEOGRAD - U proteklih deset godina MK Grupa je uložila 200 miliona evra u izgradnju hotela u Srbiji i region, izjavio je predsednik MK Gruop Miodrag Kostić.

Kostić kaže za Tanjug da je oblast hotelijerstva najmlađa grana u MK Grupi koja veoma brzo raste te da je orijentacija kompanije ulaganje u braunfild investicije (oživljavanje starih objekata uz revitalizaciju zagađenog građevinskog zemljišta). 

"U zadnjih deset godina u hotele smo uložili nešto ispod 200 miliona evra i to se na prvi pogled nije videlo, a možda je sada iskočilo sa otvaranjem hotela Sheraton", kaže Kostić i podseća da je MK Grupa u u zadnje dve godine otvorila dva Kempinski hotela, jedan u Hrvatskoj a drugi u Sloveniji. 

Kostić ističe da kada je reč o hotelijerstvu, njegova kompanija je postala lider u regionu, a na pitanje Tanjuga, da li eventualno planira da učestvuje u privatizaciji i ulaganju u banje u Srbiji, Kostić kaže da mu u ovom momentu to nije prioritet. 

"Želimo da ulazimo u projekte koji su braunfild, izbegavamo grinfild projekte i naša orijentacija je pre za područje jadranske obale, područje Crna Gore, Hrvatske, Slovenije i gradski hoteli. U ovom momentu banjski turizam ima neke svoje specifičnosti i ne bih rekao da nam je to u ovom momentu prioritet", kaže Kostić. 

Objašnjava da je prevashodna orijentacija njegove kompanije ulaganje u braunfild investicije u hotelijerstvu i to u hotele koji imaju 150 do 200 soba. 

"Danas smo sigurno lider kada je hotelijerstvo u pitanju, ne samo u Srbiji nego u celoj regiji. To jeste najmladja grana u MK Grupi ali rapidno raste i mi imamo viziju šta želimo sa time i mislim da će u budućnosti to biti jedan od najbrže rastućih biznisa u okviru MK Grupe", ocenjuje Kostić.