SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROBLEMI
 
Kragujevački Fiat u ponedeljak neće raditi zbog problema s dobavljačima
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 03.12.2017. - 20:38:20
KRAGUJEVAC - Proizvodne trake u kragujevačkoj fabrici "Fiat Chrysler automobili Srbija" (FCA) sutra će biti zaustavljene zbog problema s dobavljačima, a radnici obe smene neće doći na posao, rekao je agenciji Beta predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Zoran Marković.

Marković je kazao da je jednodnevni prekid proizvodnje bio najavljen, i da se očekuje da će proizvodnja biti normalizovana već dan kasnije, u utorak 5. decembra.

On je dodao da ove godine zbog problema s dobavljačima dva puta nije radila po jedna smena u proizvodnji automobila "fiat 500L".

U sindikatu navode da bi još jedna veća pauza za radnike trebalo da bude od 19. decembra do 7. januara 2018. godine.

U kragujevačkoj fabrici radnici obe smene nisu radili od 21. do 30. novembra, zbog "uskladjivanja s planom proizvodnje za ovu godinu", a redovna proizvodnja nastavljena je pre nekoliko dana, 30. novembra i 1. decembra.

Marković je dodao da bi rukovodstvo FCA trebalo u decembru da saopšti radnicima plan proizvodnje za 2018. godinu.

"Sa zebnjom očekujemo da čujemo kakvi su planovi FCA za 2018. godinu i da li će proizvodnja biti na nivou iz 2016. i 2017.godne, odnosno 85.000 automobila godišnje", kazao je Marković.

On je podsetio da će radnici primiti januarsku zaradu u februaru s povećanjem od 6,39 odsto, što je u julu posle štrajka dogovoreno u pregovorima sa rukovodstvom FCA ,uz posredovanje predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić.

Posle tog povećanja najniža palta proizvodnog radnika FCA u Kragujevcu biće 42.250 dinara, što je drugi deo dogovorenog povećanja plata radnicima koji su avgustovsku platu primili s delom povišice od 3,15 odsto.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.