SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BLOKADA
 
Krah prvog hrvatskog proizvođača pametnih telefona
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 31.07.2019. - 15:42:48
ZAGREB - Hangar 18, poznata tvrtka iz Koprivnice koja, između ostalog, proizvodi pametne uređaje NOA, od jučer ima blokiran račun. 

Iz tvrtke kažu kako ulaze u fazu rekonstrukcije i provođenja organizacijskih promjena, a cilj im je "u dogovoru s bankama pokušati pronaći najbolje rješenje za postojeću situaciju". 

Kako otkriva portal Danica.hr, jučer im je banka blokirala račun zbog višemilijunskog duga te nagađaju da bi moglo doći i do propasti tvrtke. Izvori bliski portalu Danica.hr kažu kako su iz banke zabrinuti zato što imovina Hangara ni približno ne pokriva dugove banci. Dodaju kako je stvarno stanje mnogo lošije od onog što su prikazali u prošlom financijskom izvješću. 

– I te su brojke dovoljan razlog za paniku, a ja vas uvjeravam kako je stanje ovog časa stoput gore. Gotovo je. Game over – tvrdi zaposlenik jedne banke koja prilično strahuje za svoja potraživanja prema Hangaru, piše Danica.hr.

Službene brojke u izvješću pokazuju drukčije stanje te iz tvrtke uvjeravaju kako redovito podmiruju obaveze i da nema razloga za brigu. Hangar 18 prošlu je godinu završio s prihodima od 148 milijuna kuna, što je osam posto više nego prethodne godine. Dobit je istodobno iznosila 5,7 milijuna kuna i bila je veća za 19 posto. Danica.hr doznaje kako tvrtku trenutačno provjeravaju porezni inspektori i financijski revizori, a njihovi izvori tvrde kako će se vjerojatno uključiti i kriminalistička policija.