SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SVE GORE
 
Krajina osiguranje: Akumulirani gubitak premašio pet miliona KM
Autor/izvor: SEEbiz / Capital.ba
Datum objave: 07.08.2018. - 11:26:16
BANJA LUKA – „Krajina osiguranje" Banja Luka završilo je prvo polugodište 2018. godine u minusu od 271.623 KM, čime je akumulirani gubitak ovog društva premašio pet miliona KM.

Iz polugodišnjeg izvještaja vidljivo je da se ovo osiguravajuće društvo i dalje nalazi u velikim finansijskim problemima, a nad glavom mu visi i arbitraža teška 40 miliona dolara koji su pokrenuli akcionari „Krajina osiguranja" Naveen Aggarval i Gupta Neete, o čemu je CAPITAL ranije pisao.

Finansijski rezultat je značajno pogoršan u odnosu na isti prošlogodišnji period kada je društvo bilo u plusu od 98.062 KM.

Iako su uspjeli da smanje ukupne obaveze sa 7,5 miliona na 6,4 miliona KM, one su i dalje ogromne, a zanimljivo je da se najveći iznos, čak 5,9 miliona maraka, odnosi na kratkoročne obaveze.

Dugoročne obaveze iznose 550.000 KM i u potpunosti se odnose na kreditne obaveze. „Krajina" je ove godine dobila kredit od 550.000 KM od Investiciono-razvojne banke RS, ali ni to nije pomoglo da stane na noge.

Komentar direktorice „Krajine" Mire Teodorović danas nismo uspjeli dobiti jer, kako su nam rekli u ovom preduzeću, danas nije na poslu.

Da je stanje u ovom osiguravajućem društvu, u kojem je RS najveći pojedinačni akcionar, daleko od dobrog upozorila je i revizija u izvještaju za prošlu godinu.