SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AVIONI
 
Krstičević: Usredotočen sam na nabavu višenamjenskog borbenog zrakoplova
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 18.09.2017. - 19:46:49
SPLIT - Ministar obrane Damir Krstičević rekao je u ponedjeljak u Splitu odgovarajući na novinarska pitanja u vezi s nejasnoćama glede remonta MIG-ova kako je usredotočen na nabavu višenamjenskoga borbenog zrakoplova te neka u vezi s MIG-ovima "institucije rade svoj posao."

"Fokusiran sam na nove sposobnosti koje su nam potrebne za jačanje Hrvatske vojske, to jest na novi višenamjenski borbeni avion, a što se tiče MIG-ova institucije neka rade svoj posao", rekao je Krstičević u Splitu, gdje je bio na proslavi Dana Hrvatske ratne mornarice (HRM) i 26. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice.

Krstičević je naglasio da je Hrvatskoj potrebno ratno zrakoplovstvo "ako želi biti država" te da je u tijeku zahtjev za ponudama u vezi s nabavom vojnih zrakoplova.

Krstičević: Sve više mladih želi služiti vojni rok

Ponovio je kako je pokrenuo inicijativu da se školski brod "Jadran" iz Crne Gore vrati u Hrvatsku dodajući da je taj brod 1991. bio u Crnoj Gori na remontu.

"Prošlog tjedna poslao sam drugo pismo ministru obrane Crne Gore i nadam se kako ćemo u duhu prijateljskih, dobrosusjedskih i partnerskih odnosa taj brod vratiti jer pripada Hrvatskoj ratnoj mornarici i u kontinuitetu je bio u vlasništvu Republike Hrvatske", rekao je Krstičević. Dodao je kako je planirano da se na tom brodu obavlja izobrazba budućih pomorskih časnika.

Krstičević je potvrdio kako je u porastu zanimanje mladih u Hrvatskoj za dragovoljno služenje vojnog roka.

"Imamo ogroman interes hrvatskih mladih ljudi da žele služiti dragovoljno vojni rok, a jako je puno žena koje žele također služiti dragovoljno vojno osposobljavanje", istaknuo je Krstičević te dodao da je kao ministar obrane sretan zbog takvih pozitivnih trendova.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.