SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Kujundžić: Proces opoziva mi nije naštetio
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 18.10.2019. - 16:34:16
ZAGREB - Danas je održan okrugli stol o Nacionalnom planu protiv raka koji bi se do kraja godine trebao naći pred Vladom. Na okruglom stolu sudjelovao je i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Hrvatski sabor danas je glasao o prijedlogu opoziva ministra Milana Kujundžića. Glasalo je 127 zastupnika, protiv prijedloga bilo ih je 79, a za prijedlog 48 zastupnika, tako da nije prošao prijedlog oporbe o iskazivanju nepovjerenja ministru zdravstva.

N1 je upitao ministra da komentira pokušaj njegova opoziva i je li mu sami proces pokušaja opoziva naštetio.

"Meni nije naštetitio, zahvalan sam ovim dnevnim politikantima iz Mosta jer i SDP-a koji su pokrenuli to, jer je to bila prilika da u Saboru i hrvatskoj javnosti kažemo što je sve ova Vlada napravila u zdravstvenom sustavu."

"A koliko su oni neargumentirani, vidjelo se u raspravi u Saboru - da su to ljudi sa skromnim znanjem, niskim udarcima i nadam se da će ubuduće biti zreliji političari."

Također se osvrnuo i na kritike kako zapravo ne poznaje dovoljno vlastiti resor.

"Svakoj kritici se zahvaljujem, pa i toj. A svojim kritičarima sam samo prilagodio frekvenciju kako su nastupali. A nisam znao da su tako osjetljivi - da padaju u depresiju kada se progovori istina o njima. Morat ću se pobrinuti kako ih riješiti od padanja u depresiju. Inače ih krajnje demokratski pozivam - vrata mojeg Ministarstva su im otvorena, a također sam uvijek medijski spreman bilo gdje s njima razgovarati o znanju," kazao je ministar Kujundžić.