SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UPOZORENJA
 
Lenac: Godina 2018. bit će vrlo izazzovna
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 02.12.2017. - 18:45:39
RIJEKA - Uprava Brodogradilišta Viktor Lenac u cilju transparentnog informiranja svojih dioničara i javnosti, a povodom određenih napisa u medijima koji nisu autorizirani od strane Uprave i navode na moguće pogrešne zaključke, osjeća potrebu istaknuti sljedeće činjenice.

Remontna brodogradnja i novogradnja su značajno različite grane brodograđevne industrije sa specifičnostima zbog kojih ih nije moguće direktno uspoređivati. Osim toga, tvrde da su tržišta novogradnje i remontne brodogradnje neusporediva i po pitanju zemljopisne ograničenosti konkurencije jer je konkurencija u novogradnjama globalna, dok je u remontnoj brodogradnji regionalna. "Knjiga narudžbi" kao pojam ne postoji u remontnoj brodogradnji.

Remontna brodogradnja je izrazito ciklička industrija pa su predviđanje i planiranje limitirani u vremenskom smislu na 2-3 mjeseca unaprijed, što je još jedna značajna razlika od novogradnje. Uprava Brodogradilišta ni u jednoj svojoj izjavi nije najavljivala 2018. godinu (niti kasnije godine) kao dobru jer jednostavno ne raspolaže takvim spoznajama. Godina 2018. će, kao i sve prethodne godine, biti vrlo izazovna i rukovodstvo Brodogradilišta, kao i svih prethodnih godina, poduzima potrebne korake i cilju postizanja dobrog rezultata, a u interesu naših vlasnika, ostalih dioničara i svih djelatnika Brodogradilišta.

"Službene i autorizirane izjave su ono iza čega Uprava Brodogradilišta stoji za što preuzima odgovornost jer želimo da naši dioničari i javnost u svakom trenutku raspolažu relevantnim i točnim informacijama o poslovanju Brodogradilišta i sukladno tome mogu donositi svoje investicijske odluke. Na neautorizirane napise, nažalost, nismo u mogućnosti utjecati prije njihove objave", kaže se u priopćenju Uprave Lenca.