SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
Lenac neće isplatiti dividendu
Autor/izvor: SEEbiz / poslovni dnevnik
Datum objave: 16.07.2018. - 10:37:52

RIJEKA - Redovna Glavna skupština dioničara Brodogradilišta Viktor Lenac za prošlogodišnje poslovanje zakazana je za 20. kolovoza, kad će prema predloženom dnevnom redu dioničari odlučivati i o prijedlogu odluke o upotrebi pozamašnog iznosa lanjske neto dobiti.

Naime, utvrđeni pozitivni rezultat poslovanja u 2017.Lenca iznosi 37 mil. kuna, što se i navodi u sklopu prijedloga odluke za njegovu upotrebu u pozivu za skupštinu Lenca koji je objavljen danas preko Zagrebačke burze, pa time ovaj škver ostvaruje rekordnu razinu neto dobiti u razdoblju od npr. zadnjih 5 godina poslovanja.

No, kako Uprava sad predlaže da se cjelokupni iznos neto dobiti ostvarene u prošloj godini rasporedi u zadržanu dobit, kao najizglednije proizlazi da će doći do raskida s dvogodišnjom praksom isplata dividende dioničarima: naime, za 2016. po odluci skupštine dioničarima je isplaćen iznos od 1,45 mil. kuna, što daje 0,09 kn dividende po dionici, dok je iz dobiti ostvarene poslovanjem u 2015. koja je iznosila 25,92 mil. kn, za dividendu dioničarima raspoređeno čak 11,99 milijuna kuna, ili 0,75 kn po dionici.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.