SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OČEKIVANJA
 
LG Electronics očekuje veće prihode u četvrtom kvartalu, uteg jači won
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 08.01.2018. - 17:09:56
SEUL – Južnokorejski elektronički div LG Electronics objavio je u ponedjeljak da u četvrtom tromjesečju očekuje veće prihode unatoč pritisku jačeg wona.

LG je u priopćenju regulatoru naveo da očekuje prihode od 17.000 milijardi wona, što bi bilo 14,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Operativna dobit trebala bi u razdoblju od listopada do prosinca iznositi 367 milijardi wona (343,60 milijuna dolara). U istom lanjskom razdoblju kompanija je poslovala s operativnim gubitkom od 35,2 milijarde wona.

"Prihodi su premašili očekivanja, a to znači da je prodaja bila dobra unatoč (nepovoljnom) tečaju wona prema dolaru. Čini se da je odjel kućanskih aparata povećao troškove, poput troškova marketinga, kako bi povećali prodaju na vrhuncu sezone kupnje, što je LG radio i u istom tromjesečju prethodnih godina", primjećuje analitičar John Park iz Daishin Securitiesa.

Procjene za poslovanje s televizorima u četvrtom tromjesečju ponovo su solidne zahvaljujući prodaji tv-a baziranih na OLED tehnologiji i drugih skupljih televizijskih prijemnika. Pritom je taj dio LG-ova poslovanja u prethodnom tromjesečju zabilježio najbolji kvartalni rezultat od osnutka te kompanije, napominju dva analitičara.

Tvrtka nije objavila druge podatke o poslovanju između listopada i prosinca, koji će biti uključeni u poslovno izvješće zakazano za objavu krajem siječnja.
Južnokorejski izvoznici poput LG Electronicsa pozorno prate kretanje tečaja wona koji je u ponedjeljak poskočio na najvišu razinu u tri godine, od oko 1.058,8 wona za dolar. Potom je oslabio, vjerojatno pod utjecajem intervencije južnokorejskih vlasti koje su počele kupovati dolare.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.