SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
Lidl otvara 40 trgovina u britanskoj metropoli
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 12.06.2019. - 20:13:28
LONDON - Popularni njemački trgovački lanac Lidl, širi svoje poslovanje u Velikoj Britaniji.

Novom investicijom vrijednom 500 milijuna funti u idućih pet godina planiraju otvoriti 40 trgovina u Londonu čime će osigurati 1500 novih radnih mjesta, poručili su iz kompanije.

- London je u središtu naših planova daljnjeg rasta u Velikoj Britaniji. Ponosni smo što smo u položaju u kojem i dalje nastavljamo stvarati nova radna mjesta – izjavio je Christian Hartnagel, izvršni direktor Lidla za Veliku Britaniju.

Prve poslovnice bit če otvorene u samom središtu grada, točnije u ulici Tottenham Court, te u blizini stanice metroa Warren, piše City A.M.

Osim otvaranja novih prodajnih mjesta, ova investicija također uključuje otvaranje novog središnjeg ureda u jugozapadnom dijelu Londona unutar kojeg planiraju zaposliti 800 novih radnika. Uz to, ova britanska metropola dobit će i distribucijski centar u blizini zračne luke Luton.

U posljednjih godinu dana brzorastući njemački trgovački lanci Lidl i Aldi ubrzano preuzimaju tržišni položaj britanskim supermarketima Tescou, Asdau, Sainsburyju i Morrisonsu.

Inače, ukupna vrijednost Lidla i Aldija u odnosu na prošlu godinu porasla je za 344 milijardi funti, dok im je zastupljenost na tržištu dosegla rekordnu razinu od 13,8 posto, pokazuju podatci tvrtke za istraživanje tržišta Kantar

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.