SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IZNENAĐENJE
 
Lieberman budući šef FBI-ja
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 19.05.2017. - 10:56:57
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump kazao je u četvrtak da je Joe Lieberman koji je bio demokratski kandidat za američkog potpredsjednika, najizgledniji kandidat za budućeg šefa FBI-ja, nakon šokantnog otpuštanja Jamesa Comeyja.

Američki predsjednik odgovorio je s jednostavnim "da" na pitanje je li bivši 75-godišnji senator favorit za mjesto prvog policajca SAD-a.

Izbor novog šefa savezne policije događa se u iznimno napetom političkom kontekstu u Washingtonu. Donalda Trumpa sumnjiči se za opstruiranje pravosuđa zahtijevajući od Jamesa Comeyja da se ostavi istrage FBI-ja jednog od bivših Trumpovih savjetnika Michaela Flynna.

Kad bude imenovan, novog direktora saslušat će nadležni odbor Senata. Potom će ga čitavi Senat, s republikanskom većinom, morati potvrditi glasovanjem. Postupak će trajati tjednima.

Joe Lieberman, bivši demokratski pa nezavisni senator, bio je potpredsjednički kandidat demokrata Ala Gorea 2000. na predsjedničkim izborima koje je osvojio republikanac George W. Bush.